For my foreign visitors

For my foreign visitors: My blog is now only in Norwegian, please use Google translator for translation into your language.

fredag 29. juli 2011

Kjøkkenkluter og grytekluter

Etter at jeg begynte å brodere på bunadskjorte, ville jeg også ha noe enkelt håndarbeid.

Strikke kluter ble det jeg begynte med, søkte på nett for å finne oppskrifter, på Monai sin blogg fant jeg flere oppskrifter på kluter.

Det har foreløpig blitt seks stykker.

Grytekluter har jeg også strikket, har brukt rester som jeg hadde.

Disse er strikket i bomull sport fra Gjesdal, har lagt opp 78 masker på pinne 3,5.  Strikket slik at de ble sånn ca kvadratiske.

Hadde noe rester etter et babysett, (fikk ikke strikket alt jeg hadde tenkt) derfor ble disse noe vel sukkersøte.  Her har jeg brukt dobbelt baby bomull 78 masker på pinne 4,5.

Å strikke gryteklutene gikk fint, men så var det heklingne da.  Hekle har jeg gjort for mange mange år siden men armen verker etter bare noen staver.  Tanken min var at jeg kanskje holder heklenålen feil, søket etter hekleteknikker på interntett og kom over siden til hobbystrikk.  Her står et man enten holder heklenålen som en blyant eller som en kniv.  Jeg har alltid holdt heklenålen som en blyant, nå har jeg prøvd å holde den som en kniv og det fungere veldig bra for meg :-)

Etter å ha heklet kanter rundt gryteklutene har heklenåla fått det travelt,

Jeg har heklet to par med hjetegrytekluter etter mønster fra Ellens heklekrok.  Et tredje par er under produksjon

Så er det disse søte kjolene som jeg husker fra jeg var liten, mønster på disse sukkersøte kjolene fant jeg her.

Når jeg søkte på internett etter kjole grytekluter fant jeg bilder av flere med skrått skjørt, den første jeg forsøkte meg på fant jeg bilde av her.  Det ble bare med denne ene for jeg hadde ikke mer garn og når jeg handlet garn sist glemte jeg helt å kjøpe mer.

Synes at denne ble litt stor så jeg har forsøkt meg på et par som er noe mindre, liker veldig godt når det holder med et nøste i hver farge.

Vel mandag er det tilbake på jobb igjen, stoffene jeg tok med meg på hytta er ikke blitt brukt men det blir nok lappesøm igjen om ikke så lenge til tror jeg, men akkurat nå er det hekling som er gøy.

5 kommentarer:

Nancy in Norway sa...

Så flittig du har vært! Jeg sliter litt med hekling jeg også og har testet ut "knivholdegrep" Går mye bedre enn "blyantgrep" for meg også. Vi snakkes snart.

Gudveig sa...

Kjempelekre grytekluter!

2ne sa...

Flotte kjøkkenkluter.
Mye flott hekling også :-)

الصفوة جروب sa...

شركة المثالية للتنظيف افضل شركة تنظيف بالمنطقة الشرقية تخصصت في تقديم كافة الاعمال المنزية من نظافة ومكافحة حشرات بالمنطقة فلديها افضل الخدماتبافضل جودة واوبارخص الاسعار التي لا تتوفر الا معها كافضل وارخص شركة تنظيف بالاضافة الي خدمتا مكافحة الحشرات ورش المبيدات الامنة والفعالة علي الحشرات بجميع انواعها .. تقدم لكم اليوم افضل العروض والخدمات بخصومات هائلة يمكنكم الحصول عليها من خلال الروابط التالية

شركة المثالية للتنظيف
شركة المثالية للنظافة
شركة المثالية للتنظيف بالدمام
شركة المثالية للتنظيف بالخبر
شركة المثالية للتنظيف بالقطيف

الصفوة جروب sa...

مغسلة الجبر
مغاسل الجبر للتنظيف
مغاسل الجبر بالرياض
مغسلة الجبر للتنظيف